sobota, 16 stycznia 2010

Gnocchi z sosem gorgonzola

Niedawno jadłam u znajomych pyszne danie, które natychmiast postanowiłam powtórzyć w domu. Gorgonzola, którą jadłam pierwszy raz, zaskoczyła mnie swoim ciekawym smakiem, do którego przekonałam się dopiero po chwili. Po drugim kęsie podbiła moje serce, czy też raczej - podniebienie. Danie jest idealne jako błyskawiczny obiad podczas zabieganego dnia.


Składniki:

  • Gnocchi
  • Ser gorgonzola
  • Cebula
  • Śmietanka
Ugotować gnocchi. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i zeszklić. Po chwili dodać kawałki gorgonzoli i śmietankę i podgrzewać aż ser się rozpuści. Gotowym sosem polać gnocchi.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails